martes, 20 de abril de 2010

Stage per a preparar el CMUN 2010


Aquest cap de setmana passat, set dels 10 delegats que representaran la Universitat Autònoma de Barcelona i UNANIMUN al Catalonia Model of United Nations 2010 (CMUN) han participat a un Stage a l'alberg INOUT de Vallvidrera. A part dels 7 delegats, també hi va assistir el Secretari General, que conduiria les diferents sessions.

Hom va quedar citat a les 10h a l'estació de ferrocarrils del Baixador de Vallvidrera, i malgrat alguns problemes de puntualitat les sessions van començar a la hora en que havien estat previstes. Aprofitant un sol escàs, i després de quedar tancats a la terrassa, els delegats van llegir els seus position papers i vàrem repassar alguns aspectes que havien de ser llimats de cara al CMUN, si bé és cert que el nivell de la delegació és molt més que acceptable.

La Sara llegint el seu position paper  (a dalt) i Cinc delegats durant el debat "Sanctions on Iran" (a baix).                             

Acte seguit, la delegació va fer un repàs general però intensiu a les rules of procedure, en una sessió de més d'hora i mitja. Vam aclarir tots els aspectes incompresos i els delegats van acabar d'aprendre's les normes de cara a fer una bona feina al Model que tindrà lloc d'aquí pocs dies. Més tard, després d'una breu pausa i un gelat, vam començar amb un encés debat sobre "Sanctions on Iran", amb la participació d'actors tan dispars com el mateix Iran, Israel, Estats Units, Síria o Veneçuela. Nota: 11 vegades va ser necessari, atès el to que va adquirir el debat, que el Chair donés el right of reply.

La Laura, "confiant" en els alttres delegats

Després d'una nit animada i divertida, a les 9.30 els delegats van anar a esmorzar i a les 10.30 ja estaven immersos en les dinàmiques de grup. En primr lloc, exercicis de veu, necessaris per tal que la boca no se'ns clavi mentres estem parlant en un comitè, tal vegada pels nervis. Després, vam fer dinàmica en parella: un company guiava una altre, o havia de confiar en que el seu company l'agafés abans de caure... També vàrem realitzar la versió grupal d'aquest exercici, en el qual els delegats es deixaven caure des d'una cadira i la resta del grup els impedien la caiguda.

Finalment, el darrer debat: "Cuba Embargo". Un debat novament encés però més cordial, en que van participar des de Cuba, Veneçuela o Xina fins a Estats Units, Illes Marshal, Espanya o França. Aquesta vegada si, per fi, els delegats van aconseguir aprobar una Resolution per unanimitat, això sí, amb el cost consegüent d'obtenir un text buit de contingut.

6 comentarios:

  1. Nois,
    Veig que vau aprofitar molt l'Stage i que va servir per acabar-vos de preparar pel CMun. Així que ara a fer un bon paper!

    molta sort delegats!!

    Maria Cristina

    ResponderEliminar
  2. Maria Cristina??? Maria Cristina de G.?????
    No me lo puedo creer... esta golpista tiene la desfachatez de comentar en nuestro blogggg???

    Nunca te los sacas de encima, hay que ver!!!
    La Generala anticoupdestat!!

    ResponderEliminar
  3. Nois i noies!
    Quina enveja... tot recordant l'stage de lany passat... El INOUT ja és casa nostra!!

    M'agrada veure que les dinàmiques i els trainings van ser tan exitosos... a per totes al CMUN!!!!!!!

    ResponderEliminar
  4. Quin cap de setmana tant genial. Voto per fer un post-trainning de reinserció post CMUN :)

    Laura

    ResponderEliminar
  5. No era buit de contingut! Vam obtenir la retirada gradual del bloqueig!

    ResponderEliminar
  6. just because we love christian louboutin,also we think it will made you be more sexy.IN christian louboutin sale,you can get your luxury christian louboutin shoes at cheap price.christian louboutin shoes(born 1964) is a footwear designer who launched his line of high-end women's shoes in France in 1991.trademark protection of this red sole design.cheap christian louboutin shoes,louboutin shoes,christian louboutin shoes on sale,christian louboutin sale,cheap ugg boots,ugg boots saleugg classic tall and ugg classic cardy,ugg classic short,cheap christian louboutin,christian louboutin pumps,cheap christian louboutin

    ResponderEliminar