miércoles, 14 de abril de 2010

Quart training: Resolucions i part final dels debats!


Finalment, avui ha tingut lloc el 4t i darrer training que farem abans d'emprendre l'aventura final: la participació al Catalonia Model of United Nations o CMUN, si bé encara ens queda encarar aquest cap de setmana l'Stage que per segon any consecutiu celebrem a l'alberg INOUT, a Vallvidrera. En aquesta sessió, la sòcia i exalumne Irene de Manuel ha assumit el rol de chair i, després d'una introducció teòrica a la part final dels Comitès (working papers, draft resolutions, ammendements, voting i resolutions) ha començat el darrer debat del curs.



Així, hem començat amb la teòrica introducció, per part d'Alemanya, Japó, Índia i Brasil d'un Working Paper, després Draft Resolution, per tal de reformar el Consell de Seguretat de Nacions Unides, en una sessió al mateix Consell de Seguretat. Després de llegir-lo, la majoria de delegats (menys la representant d'Argentina) han acceptat el text i ha començat la discusió al seu voltant, amb un clar enfrontament entre els pro-reforma i els anti-reforma, i uns intercanvis airats per part de Brasil i Argentina, que es disputen sens dubte la influència regional a l'Amèrica Llatina.


Acte seguit, els països han acordat realitzar un unmoderated caucus (debat no moderat) a proposta de Japó -sense èxit- i després d'Alemanya per tal de veure quines esmenes es podien realitzar al text original. Finalment, cap de les dues esmenes que s'havien presentat (una, recolzada per Alemanya i Brasil, per atorgar una cadira no-permanent als països musulmans, i una altra, de la mà d'Argentina i Regne Unit, per garantir dos llocs permanents per Amèrica Llatina) han resutlat exitoses, amb la qual cosa s'ha passat a la votació del text. Malgrat tenir 5 vots a favor i 3 en contra, tenint en compte que estàvem al Consell de Seguretat i ni e Regne Unit ni la Xina ho han recolzat, el text ha fracassat.



Agraïm al professor Juan Pablo Soriano el seu suport i ajuda, atès que de 12h a 13h ha estat amb nosaltres i ha fet una valoració final sobre la preparació de le delegació, donant-nos un seguit de consells: en primer lloc, ha insistit en que mirem als delegats quan parlem, no a un full; després, ha insistit en el fet que no ens movem excessivament quan parlem o semblarem nerviosos i perdrem credibilitat; finalment, que no parlem massa ràpid i que tinguem una llista de prioritats inamobibles.

1 comentario:

  1. just because we love christian louboutin,also we think it will made you be more sexy.IN christian louboutin sale,you can get your luxury christian louboutin shoes at cheap price.christian louboutin shoes(born 1964) is a footwear designer who launched his line of high-end women's shoes in France in 1991.trademark protection of this red sole design.cheap christian louboutin shoes,louboutin shoes,christian louboutin shoes on sale,christian louboutin sale,cheap ugg boots,ugg boots saleugg classic tall and ugg classic cardy,ugg classic short,cheap christian louboutin,christian louboutin pumps,cheap christian louboutin

    ResponderEliminar