miércoles, 23 de marzo de 2011

Seguim amb els trainings: Working Papers!



Durant el training d'avui, el cinquè que realitzem aquest curs en vistes a afrontar el CMUN i l'EuroMUN, hem introduït novament els conceptes més importants continguts a les Rules of Procedure, aclarant els punts més conflictius: els diferents "points" (of personal privilege, of inquiry, of information), el right to reply, les motions, els "yields" i la redacció, introducció, i votació dels Working Papers


El tema del debat era el mateix que el dels dies anteriors: "Revolutions in North-Africa and the Arabian World", atès que necessitàvem un tema que vingués de lluny per tal de poder treballar amb Working Papers. Libia, representada pel Pedro com veiem a la foto d'aquí dalt -amb la pertinent samarreta contra la guerra-, seguia en un paper intransigent.



Estats Units, representats per la Zahra (foto de dalt), han aconseguit organitzar una coalició amb Alemanya, França i Rússia, que amb un discurs dur ha intentat contraposar-se a les idees del bloc alternatiu, format per Libia i Turquia i Egipte (que intentaven calmar els ànims libis)



Com veiem a la fotografia, durant un Unmoderated Caucus els dos blocs s'han posat a consensuar un Position Paper, que després han presentat davant la resta del Comitè. Ara, la propera sessió, caldrà votar quines passen i quines no... i si tenim una o dues Draft Resolution i quina esdevè Resolution!

No hay comentarios:

Publicar un comentario