viernes, 11 de noviembre de 2011

El món àrab

Benvolguts i Benvolgudes,

Properament, UNANIMUN portarà a terme un CINE-FÒRUM i un PARLEM-NE relacionats amb els canvis que hi han hagut a la mediterrània Sud aquests últims mesos.

En primer lloc, el dia 21 de novembre a la Facultat de Polítiques tindrà lloc el visionat de la Conferència que hi va haver al CCCB el dia 21 de juny d'aquest any. El ponent va ser el professor del Líban Georges Corm, i la conferència porta el nom de Les revolucions àrabs, canvis a la geopolítica de la mediterrània.
Georges Corm és economista especialitzat en el Pròxim Orient i la Mediterrània. Doctor per la Universitat de París, ha estat professor en diverses universitats europees i ha exercit de consultor econòmic del Banc Mundial, de la Unió Europea i de diversos organismes de les Nacions Unides. Va ser ministre de Finances del Líban entre el 1998 i el 2000. A l’actualitat, a més de la seva tasca com a consultor, és professor a les universitats libaneses de Saint Joseph i de Balamand. Alguns dels seus darrers llibres són La fractura imaginària: esperit racional i religió a Occident i Orient (Pagès, 2003), Le Proche-Orient éclaté 1956-2003 (Gallimard, 2003), El Líbano contemporáneo (Bellaterra, 2006), Historia de Oriente Medio: de la Antigüedad a nuestros días (Península, 2009), Le nouveau gouvernement du monde: idéologies, structures, contre-pouvoirs (La Découverte, 2010) i Europa y el mito de Occidente (Península, 2010).

Si no podeu venir, la podeu trobar en aquest enllaç:

En segon lloc, el dia 13 de desembre tindrà lloc el parlem-ne (el cine-fòrum és un complement per aquest parlem-ne). Els ponents seran la professora de Relacions Internacionals de la UAB Laura Feliu i l'investigador del CIDOB l'Eduard Soler. Aquest versarà en els punts següents:

1. les eleccions de Tunísia (comentar el procés constituent)

2. el paper que està intentant tenir Turquia en el nou món àrab
3. les eleccions legislatives a Egipte del  dia 28 de novembre (el camí que s'ha hagut de fer fins arribar a aquestes eleccions)
4. la situació de Líbia i Síria


El cine-fòrum és una eina d'introducció als canvis que s'han o s'estan produint per tal de permetre al estudiant que adquireixi una certa base per poder participar més activament en el parlem-ne.

Moltes gràcies, espero poder veure moltes cares noves el dia 21 de novembre i 13 de desembre!!

Diego

1 comentario:

  1. impresionants els ponents, el nivell del cinefòrum i molt bona preparació. Enhorabona, comissió d'activitats! Ànims amb la preparació del dossier per al Parlem-ne!

    ResponderEliminar