lunes, 3 de mayo de 2010

Participació a la Lliga de Debat

Del 27 al 30 d'Abril, els unanimeros Dani, Pedro del Real, Hèctor Sánchez i Gerard Domínguez van desplaçar-se a Lleida per a participar a la VI Lliga de Debat que organitza la Xarxa Vives d'Universitats. L'objectiu d'UNANIMUN en aquesta era la d'obtenció de fons per a finançar les seves activitats, atès que els premis del 1r i 2n guanyadors eren interessants.

El Dani, durant un debat guanyat

 El mateix dimarts es van enfrontar contra la Universitat de Lleida, si bé aquest primer debat el van guanyar  els segons, que passarien a la final dies més tard. Va ser un primer debat de proba que no sabien molt bé com sortiria, on van ser presa dels nervis, però això no els va dissuadir de fer-ho genial a següent vegada.

L'Hèctor, fent la introducció a un debat

El dia següent, però, després d'haver-se relaxat i amb més confiança, els unanimeros que representaven la UAB van enfrontar-se contra la Universitat Pompeu Fabra, que tot val a dir es tenien per guanyadors del debat. Això no obstant, un paper excel·lent de la nostra delegació els va derrotat i la UAB va guanyar el debat en qüestió.

El Pedro, concloent un dels debats

A la tarda, i encara amb l'alegria i l'adrenalina al cos d'un debat guanyat, els quatre unanimeros van enfrontar-se a la Universitat Miguel Hernández, i malgrat ser un debat molt empatat finalment 2 dels 3 jutges van donar la victòria a la UMH. Això no obstant, el punt atorgat pel 3r jutge ens donaria un punt de ventatge sobre la Pompeu, com descriurem ara mateix. Malgrat que les possibiltiats de passar a la semifinal eren poques, nosaltres entonàvem un himne:  Si può fare ☼

El dia següent, els 4 delegats va encaminar-se cap al Rectorat de Lleida sabent que era necessari que la Pompeu hagués perdut el debat de les 9 del matí... i així va ser! La UAB ens vam enfrontar contra la Universitat Politècnica de València, en la qual la UAB va resultar vencedora i, per tant, vam passar a la semifinal.


El Gerard, en un torn de refutacions

La semifinal va tenir lloc contra la Universitat d'Alacant, a les 9 del matí del dia següent. Després del debat més empatat de tota la Lliga, els jutges van decidir donar unes centèssimes més a la UA que a la UAB, així que el somni de guanyar la Lliga es va evadir tènuement, quedant-nos però el somriure d'haver fet un bon paper.

Finalment, volem agraïr a l'Edifici d'Estudiants i, en especial, a l'Ana Valencia, el seu suport durant la preparació dels debats i la seva presència en reiterats debats, atès que sentir-nos recolzats en tot moment ens va ajudar a arribar on vam arribar. Moltes gràcies.

No hay comentarios:

Publicar un comentario