martes, 24 de marzo de 2009

Dimarts, els delegats es posen les piles!

Dilluns va ser un dia des shocks. El shock de quin mal temps que fa a Holanda! El shock de el meu comite esta overcrouded i no podre dir mai res. El shock de no tenim pagers! El shock del que be que parla angles tothom. El shock de ningu no ens fa cas perque som Papua i no volen fer alliances amb nosaltres. Etc etc.
Dimarts ha estat el dia de superar el shock i d'encetar la feina. Aprofitar els unmoderated caucuses per proposar ideas a d'altres delegats. I els nostres delegats ho estan fent mol be! Com que els representants d'Australia semblen tenir jetlag permanent, a alguns comites estem fent alliances amb altres petits estats-illa amb les que Papua comparteix interesos, com en el cas de la OMC. A altres comites com el SOCHUM, es el Vatica (Holly See) qui sembla tenir mes afinitats amb nosaltres. Papua no te complexes, i esta disposat a negociar amb qui es mostri conciliador amb les nostres demandes. Sembla que aquesta posicio,ara per ara, esta donant bon resultat!

Es important comencar el dia amb un bon esmorcar! Aqui teniu la Carla i l'Hector al menjador de l'hotel, preparant-se per un dur dia de sessions.


El Pedro, el Guillem X i el Gerard al menjador de l'hotel. El Gerard, pensatiu, medita sobre l'estrategia que seguira a la propera sessio del comite. Mentrestant, el Pedro somriu recordant alguna fita del dia anterior. Al fons, l'enorme finestral que deixa entrar la poca o molta llum que hi hagi al carrer. Hem decidit que ens encanten les finestres gegants holandeses!!

La Raquel i el Guillem T (d'esquenes a l'esquerra de la foto) durant un unmoderated caucus del comite SOCHUM. Pedro, a qui veiem parlant amb altres delegats, va tenir la gran sort de ser escollit per sorteig per participar en una activitat anomenada Drinks for Diplomacy. Al ministeri d'exteriors els van rebre ambaixadors de diferents paisos i altres membres de la diplomacia internacional, i van poder parlar amb ells, debatre diversos temes, tot gaudint d'un cocktail cortesia del govern holandes. L'Hector i la Gloria, contents, a la sortida del seu Legal Committee.

Les Faculty Advisors, la Sonia (adalt) i la Irene (abaix) al tranvia, tornant de la reunio que cada dia quan acaben els comites i toca la reunio dels Head Delegates i els Advisors amb l'equip organitzador. En aquest cas van haver-hi queixes per la sonoritat dolenta a alguns comites, va discutir-se quin hauria de ser l'objectiu del Global Village en properes edicions del WorldMUN i es van donar idees als organitzadors per millorar alguns aspectes del funcionament de la conferencia.

2 comentarios:

  1. Segueixo cada dia les vostres cròniques. Quina enveja que em feu. No us desespereu delegats, segur que esteu fent molt més del que vosaltres creieu. Per poc que sigui, fer-vos sentir ja és un triomf.

    Si us serveix de consol, quan jo vaig estar-hi Australia també estaba amb "Jet-lag"..veig que dos anys després encara els hi dura !

    No oblideu: el que esteu vivint serà irrepetible aixi que aprofiteu al màxim tooot i repeteixo: No vull llegir més que esteu tristos o desesperats. Home ! Pel sol fet d'estar allà heu d'estar Suuper feliços. AUPA PAPUA !!

    Petons des de Itàlia. Myriam.

    ResponderEliminar
  2. Myriam.... t'estimem!!! Petonets des de l'Haia i gracies pels anims! Els farem arribar als nostres delegates d'enguany!!!!!

    ResponderEliminar