lunes, 23 de marzo de 2009

Dilluns: Primer dia de COMITES!!!

De bon mati, despres d'haver esmorzat i comprovat que tenim tot el que ens cal, sortim de l'hotel Sebel on ens trobem. Els delegats estan nerviosos... han estat uns mesos de trainings, preparacio dels topics a debatre, estudiar les normes de procediment, organitzar-ho tot... i avui, per fi, comenca tot!!!
(vista dels delegats esperant davant de l'hotel)
A l'arribar al World Forum, l'edifici on se celebra el WMUN, ens acomiadem amb un "PAPUA!" en grup i cadascu al seu comite. Alguns delegats van en parella, doncs tenen comites grans (fins a 300 persones) i d'altres van sols a comites mes petits. Donat que de moment la Irene (advisor) encara no ha arribat, la Sonia decideix comencar acompanyant a la Claudia Puigderajols al WHO (World Health Organisation)

Aqui la teniu, tota preparada i guapissima, asseguda al costat de la Delegada de Palau (originaria d'Alemanya) i escoltant les indicacions de la seva Chair. Els seus temes: Manca d'aigua i salut; i Sanitat i desenvolupament de nens i adolescents. La Claudia (com tots) haura d'estar atenta al Roll Call, on el/la Chair nomes criden el nom de cada pais una sola vegada i amb el seu nom angles. Si no contestes "present" ben fort, ja no podras votar i quedaras fora del quorum
El Gerard (que ja va anar al WMUN'08 de Puebla el curs passat), amb la Carla, al DISEC (Disarmament and Security Committee), el mes gran dels comites. Es realitza a l'auditori central i son 300 delegats... Una bogeria!
Els seus temes: Escalada d'armament a l'espai i
Terrorisme etno-nacionalista i terrorisme separatista al s.XXI

Darrera la noia rossa del centre veieu al Pedro, escoltant la intervencio d'un altre delegat. Es la HGA, l'Assemblea Historica General, i parlen sobre la independencia de Namibia.
A migdia, pausa per al dinar i posada en comu de les primeres experiencies. Alguns estan esgotats, d'altres no han aconseguit fer-se escoltar, uns ja gairebe no tenen veu, altres estan contents.. pero tothom te ganes de continuar!
(esq a dreta) l'Hector, el Vicenc, el Guillem X, el Gerard, la Carla, el Pedro i la Claudia.
La Irene ja ha arribat de Barcelona i immediatament s'ha posat a mirar com va la feina dels delegats del WTO (World Trade Organisation): el Guillem X i el Vicenc. Aqui la teniu llegint, mentre l'Hector, la gloria i el Guillem X escolten a la resta.
L'advisor revisant les posicions dels nostres delegats.
Despres del break, tornaran a entrar (14.30) fins a la tarda (17.30). Al sortir, la Head Delegate i les advisors tenen reunio de feedback amb l'equip de Harvard mentre la resta de Delegats van cap a l'hotel per a preparar-se pel Global Village d'aquesta nit.
Les tortugues frikies de la placa de lhotel ens van fer gracia a tots... menys a la Sonia que va acabar amb un record d'un colom...!

No hay comentarios:

Publicar un comentario