domingo, 29 de abril de 2012

UNANIMUN participa amb les associaciones de la UB i la UPF

El dia divendres 27 d'abril, l'Associació per les Relacions Internacionals i els Models de les Nacions Unides de la UAB (UNANIMUN) va participar en una sessió preparatòria conjunta amb les altres associacions germanes de la UB i de la UPF. L'Associació va ser representada pels estudiants i amics d'UNANIMUN Diego Badell (Sudan), Émilie Leclerc i Emma Igual (que van formar la una co-delegació encarregada de representar al Estat del Pakistan.)

La simulació va tenir lloc al aula 40.002 de la Universitat Pompeu Fabra. El tema que es va tractar va ser "Price Volatility in Food and Agricultural Markets". Des del inici del debat a la Assemblea General, hi va haver una divisió clara entre Estats del Nord i Estats del Sud. Els nostres delegats van saber jugar amb les propostes i finalment van aconseguir atreure juntament amb altres delegats a certs Estats del Nord com ara Grècia.

Vam viure un sèrie de moderated caucus molt intensos on les espurnes feien acte de presència. En un ells, ja cap al final de la sessió que va arribar a durar tres hores, el delegat de Sudan (Diego Badell) va denunciar la instauració de una segona guerra freda aquest cop basada en el control dels aliments, on els Estats del Nord volien controlar i regular tot tipus de programa relacionat amb els preus del menjar i demés.

Finalment, els delegats d'UNANIMUN van aconseguir que s'aprovés la resolution on Pakistan i Sudan eren "sponsors". A proposta dels delegats, i seguint amb la dinàmica dels MUNs, es va decidir per facilitat un millor coneixement entre les persones participants en la simulació crear un social event. En definitiva, va ser una gran experiència i qui sap, potser va ser l'inic d'un període de estreta col·laboració entre totes les Associacions interessades en els temes de les Relacions Internacionals i les Nacions Unides.

Diego Badell-Sánchez

No hay comentarios:

Publicar un comentario