sábado, 16 de octubre de 2010

Israel, Palestina: conflicte, negociacions, solucions? Parlem-neAquest divendres ha tingut lloc el Parlem-ne "Israel, Palestina: conflicte, negociacions, solucions?", convocat per l'associació UNANIMUN i conduït pel professor de Relacions Internacionals Ferran Izquierdo, que havia realitzat la teva tesi sobre aquesta temàtica. Amb una assistència de fins a 30 persones, el professor Izquierdo ha anat plantejant les diferents incògnites, incerteses i punts calents que presenta el conflicte durant les dues hores que ha durat el Parlem-ne.

Ha introduït el conflicte començant per la independència de Plalestina en front de la Gran Bretanya i ha narrat el procés d'arribada dels jueus i la colonització del territori que abans era Palestina, fent especial ènfasi en l'any 1967 que siuta com un any clau per al desenvolupament de l'Estat d'Israel i l'etern litigi que manté amb els actuals territoris ocupats.

Anant més enllà, ha tret l'entrellat dels diversos interessos que s'amaguen al voltant del conflicte: "si els terrenys que es colonitzen són, en realitat, de mínim valor, quina raó té l'Estat d'Israel per a envair-los?". La clau jau en els interessos del complex industrial militar, tant influent que és capaç de fer mantenir un pressupost militar total d'entre el 8 i el 9% del pressupost total dels pressupostos generals.

Agraïm la interessant sessió de què ens ha fet gaudir el professor Izquierdo, així com la presència de tots els assistents a l'acte. Si voleu mantenir-vos informats de totes les nostres activitats, podeu enviar-nos un correu a unanimun@uab.cat o bé buscar-nos a facebook.


3 comentarios:

 1. Un èxit, gràcies a tots per fer-ho possible ;)

  Gerard

  ResponderEliminar
 2. va estar molt interessant.

  a la proxima assistiré segur!

  ResponderEliminar
 3. els anònims firmeu amb nom, sisplau!

  Gerard

  ResponderEliminar